Koelen met glycol

Wij leveren koelsystemen met Quantor glycol chillers. Het systeem is gebaseerd op een enkele pomp en magneetventielen en is voorbereid op ons toekomstige fermentatiecontrolesysteem.

De flowchart laat zien hoe het systeem is opgezet. Hieronder vindt u de aanbevolen componenten voor elke sectie. We werken hard aan ons complete fermentatiecontrolesysteem dat compatibel zal zijn met deze onderdelen.


#1 - Quantor Glycol Chillers

De Duitse fabrikant Quantor maakt hoogwaardige chillers. We hebben 3 modellen  met de specificaties in de tabel (op basis van gegevens van de fabrikant). Houd er rekening mee dat de capaciteitsbehoefte wordt beïnvloed door omgevingstemperaturen en hoeveel exotherme warmte wordt gegenereerd tijdens de vergisting.

De gegevens zijn gebaseerd op gemiddeld gebruik. 

 

 


#2 - Glycol chiller aansluitingen

Quantor glycol chillers worden standaard geleverd met G3/4" schroefdraadaansluitingen. U kunt onze standaard G3/4" naar 12 mm slangadapter gebruiken of via Tri Clamp gaan. U kunt de G3/4"-connectoren van Quantor ook volledig vervangen door onze eigen adapter om schroefdraad volledig te vermijden. Denk aan pakkingen voor G3/4"-connectoren

 

 

 


#3 - Tubing

Onze EVA+PE en EVA buizen zijn perfect voor glycol. We hebben ze zowel geïsoleerd als niet geïsoleerd. We raden aan om onze geïsoleerde buis van 12x18 mm te gebruiken voor de hoofdglycolleiding en onze geïsoleerde buis van 8,5x14 mm voor de tanks.

 

 


#4 - Joints and valves

Om de buizen aan te sluiten gebruiken we ons roestvrijstalen T-stuk en buisventiel. Het buisventiel wordt aan het einde van de lus geïnstalleerd en wordt gebruikt om de tegendruk te regelen. Het buisventiel mag nooit volledig gesloten zijn. Gebruik slangklemmen op alle aansluitingen.

 

 


#5 - Tank connections

We hebben veel mogelijkheden om de koelbuizen op de tanks aan te sluiten. Als de tanks niet hoeven te bewegen, raden we aan de TC34 mm tot 10 mm elleboog te gebruiken, maar velen geven ook de voorkeur aan onze snelkoppelingen.

 

 


#6 - Solenoid Valves

Om de koelfunctie op de fermentoren te regelen, gebruiken we één magneetklep per tank. Speciaal voor glycol, lucht en water hebben we een eigen magneetventiel ontwikkeld. Bekijk hieronder het magneetventiel en accessoires daarvoor. De magneetventielen zijn NC (normaal gesloten) en hebben 24V DC nodig om het koelcircuit te openen. U kunt een besturingssysteem of een eenvoudige 24V DC-voeding (15W+) gebruiken om de klepspoel van stroom te voorzien. De solenoïdes moeten een slangpilaar of snelkoppeling hebben (normaal gesproken via een 3/8"-adapter enz.) met een buitendiameter van 9-10 mm voor 8,5 mm-slangen. Zie #5 met betrekking tot connectoren.

 

 

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.